Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány 
tudomanyesinnovacio.com
Példa cím
Lorem ipsum

A Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány, a Szent István Egyetem Georgikon Kar, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Agrártudományi Osztály, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termesztők Szövetsége 2020. december 2-án (szerdán), a Szent István Egyetem Georgikon Campusán, Keszthelyen és az online térben rendezi meg a Szőlő Szaporítóanyag-előállítási Tudományos Konferenciát. A rendezvény a szőlőszaporító alapanyag és a gyökeres szaporítóanyag termesztők, forgalmazók, kutatók és fejlesztők fóruma. Célja az ágazat korszerűsítése, a kiemelten magas biológiai értékű tesztelten vírusmentes szőlő szaporítóanyag előállítás fejlesztése. Bízunk benne, hogy a konferenciával elősegíthetjük az innovatív magyar szőlőtermesztést és a szőlő szaporítóanyag-előállítást is. Részletek és jelentkezés: tudomanyesinnovacio.com/szolokonferencia


A Magyar Tudomány Innováció-menedzsment Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Szabó Péter, és a Doktoranduszok Országos Szövetsége újraválasztott elnöke, Molnár Dániel a DOSZ éves tisztújító Küldöttgyűlésén együttműködési megállapodást írtak alá. Az együttműködés kiemelt célja hazai, határontúli és nemzetközi tudományos, kutatás-fejlesztési, innovációs együttműködések építése. Az eseményen újraválasztásra került a regnáló DOSZ Elnök, Molnár Dániel. 


A Doktoranduszok Országos Szövetsége Agrártudományi Osztálya és a Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány „Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában” címmel tervez ismét tudományt népszerűsítő kötetet kiadni. Várjuk minden új, önálló elméleti vagy empirikus kutatások eredményét tartalmazó, tudományos igényű tanulmányokat vagy cikkeket. Célunk, hogy átfogó képet adjunk a Magyarországon folyó agrárkutatásokról, megismertessük a legújabb technológiákat, fejlesztéseket mind az ágazatban dolgozók, kutatók, mind pedig a laikusok számára; egyfajta betekintést engedjünk a jövő agráriumába. 


A Kooperatív Doktori Program célja, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi, gazdasági hasznosításában. A pályázat keretében a kooperatív ösztöndíjas hallgató legalább havi nettó 200 000 Ft-os és legfeljebb havi nettó 400 000 Ft-os támogatásban részesül. A pályázatokat a kilenctagú Kooperatív Doktori Kollégium bírálja el, amelyben egyaránt jelen lesznek a felsőoktatás és a versenyszféra képviselői, ezzel biztosítva mindkét oldal szempontjainak érvényesülését, és ezen keresztül a legjobbak kiválasztását.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége 2019. november 15-19. között tartotta a 25 éves jubileumi rendezvénysorozatát Budapesten. A Jubileum nyitóeseménye a Symbol Rendezvényközpontban megrendezett Gálarendezvény volt. Szabó Péter, a DOSZ elnöke bejelentette továbbá, hogy Scientia et Securitas, azaz Tudomány és Biztonság néven a Belügyi Tudományos Tanáccsal és az Akadémiai Kiadóval együtt és a tehetséggondozás jegyében – a jövő évben egy doktoranduszoknak, doktorjelölteknek, fiatal oktatóknak és kutatóknak szóló folyóiratot indítanak.