Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány 
tudomanyesinnovacio.com
Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány 
tudomanyesinnovacio.com
Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány 
tudomanyesinnovacio.com
Példa cím
Lorem ipsum
Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány 
tudomanyesinnovacio.com

Scientia et Securitas I. füzet megjelenése

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a Scientia et Securitas című online tudományos folyóirat első füzete. A folyóirat magas színvonalú online megjelenése az Akadémiai Kiadó által működtetett online tudományos tartalmi szolgáltatást nyújtó AKJournals felületen biztosított, ezen belül aktuális füzete a Volume 1 (2020)/Issue 1 menüpontban érhető el. A SCIENTIA ET SECURITAS interdiszciplináris folyóirat, minden tudományterületről fogad be tudományos igényű dolgozatokat, amely az adott terület biztonsági aspektusát is vizsgálja. A folyóiratban eredeti kutatásokról szóló kéziratokat közlünk (magyar nyelvű cikkek esetén angol nyelvű két oldalas összefoglalóval), valamint recenziókat, konferencia beszámolókat a Kitekintő rovatban. A tartalomból: Főszerkesztői beköszöntő, Eredeti közlemény, Összefoglaló közlemény, Recenzió, Konferenciabeszámoló. 

Scientia et Securitas néven indul tudományos folyóirat 

A Doktoranduszok Országos Szövetsége 2019. november 15-19. között tartotta a 25 éves jubileumi rendezvénysorozatát Budapesten. A Jubileum nyitóeseménye a Symbol Rendezvényközpontban megrendezett Gálarendezvény volt. Szabó Péter, a DOSZ elnöke bejelentette továbbá, hogy Scientia et Securitas, azaz Tudomány és Biztonság néven a Belügyi Tudományos Tanáccsal és az Akadémiai Kiadóval együtt és a tehetséggondozás jegyében – a jövő évben egy doktoranduszoknak, doktorjelölteknek, fiatal oktatóknak és kutatóknak szóló folyóiratot indítanak.


A Doktoranduszok Országos Szövetsége november 15-19. között tartja a 25 éves jubileumi rendezvénysorozatát Budapesten. A Jubileum nyitóeseménye a Symbol Rendezvényközpontban megrendezett Gálarendezvény volt. A Gálarendezvényen köszöntőt mondott Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, Dr. Csányi Endre Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára, Prof. Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, dr. Gál András Levente, a Doktoranduszok Országos Szövetségének alapító elnöke, és a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője, illetve Szabó
Péter, a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke. 
A Gálarendezvény keretén belül Szabó Péter, a DOSZ leköszönő elnöke három bejelentést tett. A DOSZ 25 évének fennállása alkalmából elkészült a szövetség új központi honlapja, és ezzel párhuzamosan pedig mind a 29 doktori képzést folytató felsőoktatási intézmény virtuális DÖK irodája, amit a Digitális Jólét Programból valósítottak meg.
A DOSZ elnöke bejelentette továbbá, hogy Scientia et Securitas, azaz Tudomány és Biztonság néven a Belügyminisztériummal és az Akadémiai Kiadóval együtt és a tehetséggondozás jegyében – a jövő évben egy doktoranduszoknak, doktorjelölteknek, fiatal oktatóknak és kutatóknak szóló folyóiratot indítanak. Kihirdetésre került, hogy 2020. augusztus 13-16. között ismételten keszthelyi helyszínnel kerül megrendezésre második alkalommal a DOSZFESZT. A rendezvény koncepciójában és arculatában is megújul, és szabadegyetem jelleggel és a digitalizáció témakörében jelentkezik majd. Az eseményen Jankó Dániel, a Youth Business Group alapító elnöke és Szabó Péter, a DOSZ elnöke aláírták a két szervezet együttműködésére vonatkozó szándéknyilatkozatot.